Warmtepompen2023-08-16T08:48:35+02:00

Installateur warmtepompen

Met een warmtepomp verwarm of verkoel je niet alleen je woning, maar je kan er ook jouw water mee verwarmen. Goed voor je energiefactuur op het einde van de maand én voor het milieu.

Energiebesparend

Milieuvriendelijk

Extra comfort

De werking van een warmtepomp

Het mechanisme achter een warmtepomp is gebaseerd op het overbrengen van warmte, in plaats van deze op te wekken. In de winter vangt het systeem warmte uit de buitenlucht – zelfs in het koudste weer – en voert deze binnen. In de zomer fungeert de warmtepomp als een airco door overtollige warmte uit jouw huis te halen en deze naar buiten te voeren. Het resultaat is een comfortabel binnenklimaat het hele jaar door, terwijl jij jouw energiekosten en jouw ecologische voetafdruk aanzienlijk vermindert.

airco

Toepassingen van warmtepompen

Warmtepompen komen in tal van formaten en toepassingen. Zo kan je bijvoorbeeld warmte gaan onttrekken aan de bodem met een geothermische warmtepomp of jouw sanitair water verwarmen met een warmtepompboiler.

Een hybride warmtepomp die zowel op elektriciteit als op gas werkt, kiest automatisch voor de energiebron die het meest efficiënt is op dat moment. Een warmtepomp voor radiatoren op hoge temperatuur zorgt er dan weer voor dat je jouw bestaande radiatoren kan behouden. Dit minimaliseert de nodige breek- en aanpassingswerken. ET Elektro kan je als professioneel warmtepomp installateur bijstaan in het kiezen van de beste warmtepomp voor jouw woning én zorgt daarbovenop voor een vlotte plaatsing.

Wist je trouwens dat een airco een lucht-lucht warmtepomp is? Een airco maakt gebruik van een koelmiddel om warmte uit de lucht in jouw woning te absorberen en naar buiten te verplaatsen, waardoor de temperatuur binnen aanzienlijk daalt. Een airco kan als een ontvochtiger fungeren, maar kan in de winter ook ingezet worden om jouw ruimte te op te warmen.

Premies

Om de investering in warmtepompen aantrekkelijker te maken zijn er premies te verkrijgen.

Warmtepompen werken optimaal samen met

Zonnepanelen

Batterijen

Vloerverwarming

Warmtepompen werken ideaal met zonnepanelen en batterijen, omdat deze energiebronnen duurzame en constante elektriciteitslevering mogelijk maken, wat essentieel is voor de werking van warmtepompen. Daarnaast zijn ze perfect te combineren met vloerverwarming, omdat dit type verwarming werkt met lagere temperaturen, wat efficiënter is en het energieverbruik van de warmtepomp vermindert.

De voordelen van warmtepompen

Laag energieverbruik

Warmtepompen zijn een uitstekend alternatief op verwarmen op gas bijvoorbeeld. Met een warmtepomp bespaar je tot 40% op je energiefactuur, wat een energiezuinig alternatief is voor de traditionele verwarmingsketels of aardgasaansluitingen.

Ecologische oplossing

Met een warmtepomp stoot je tot wel 50% minder CO₂ in vergelijking met een stookolieketel. Zo verminder je je ecologische voetafdruk drastisch.

Snelle terugverdientijd

De subsidies die je krijgt bij het plaatsen van een warmtepomp helpen de terugverdientijd aanzienlijk te verkorten. Bovendien zorgt de besparing op je energierekening ervoor dat de investering in een warmtepomp snel is terugbetaald.

Veelgestelde vragen rond warmtepompen

Wat is de levensduur van een warmtepomp?2023-07-13T07:49:00+02:00

De levensduur van een warmtepomp varieert doorgaans tussen de 15 en 25 jaar. Regelmatig onderhoud kunnen de prestaties en de levensduur van jouw warmtepomp maximaliseren. Een goed onderhouden warmtepomp kan een lange levensduur hebben en gedurende vele jaren efficiënt blijven werken.

Moet ik regelmatig onderhoud uitvoeren aan mijn warmtepomp?2023-07-13T07:46:28+02:00

Hoewel warmtepompen over het algemeen weinig onderhoud vereisen, zijn er enkele taken die periodiek moeten worden uitgevoerd (het reinigen of vervangen van de filters, het controleren en schoonmaken van de warmtewisselaar, het controleren van de druk en algemene werking, etc.). Bij ET Elektrotechniek staan we klaar om je te helpen met het onderhoud van je warmtepomp.

Onderhoud aanvragen >

Welke warmtepomp is het meest geschikt voor mijn woning?2023-07-13T07:47:58+02:00

De meest geschikte warmtepomp voor jouw woning hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en isolatie van je woning, beschikbare buitenruimte, energiebehoeften en budget. Onze experts bekijken samen met jou welk type warmtepomp het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Heb je een vraag over onze diensten?

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ga naar de bovenkant