Thuisbatterijen2023-08-08T10:28:14+02:00

Installateur thuisbatterijen

Met een thuisbatterij kun je ongebruikte zonne-energie opslaan, zodat je jouw eigen stroom kunt gebruiken wanneer het jou uitkomt. Zo bespaar je op je energierekening.

Energiebesparend

Milieuvriendelijk

Extra comfort

De werking van een thuisbatterij

Een thuisbatterij is speciaal ontworpen om overtollige elektriciteit, die wordt geproduceerd door jouw zonnepanelen, op te slaan. Zo kun je de energie die je overdag hebt opgeslagen, later inzetten wanneer je elektriciteit nodig hebt.

Op momenten dat jouw zonnepanelen niet voldoende energie produceren, zoals ’s nachts of op bewolkte dagen, kun je de opgeslagen energie uit de batterij halen om jouw huis van stroom te voorzien.

Soorten thuisbatterijen

Met alle verschillende soorten thuisbatterijen die op de markt verkrijgbaar zijn, kan het een hele klus zijn om de juiste te kiezen. Van loodzuur- tot lithium-ion- en zout-waterbatterijen, elk type batterij heeft unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor verschillende toepassingen. Gelukkig kan je bij de experts van ET Elektrotechniek terecht voor advies op maat!

  • Loodzuurbatterijen bestaan al meer dan een eeuw en worden nog steeds veel gebruikt, ook als thuisbatterij. De belangrijkste redenen waarom je voor een loodzuurbatterij zou kiezen, is de betaalbaarheid en energiedichtheid. Toch zijn ze niet altijd de beste keuze om als thuisbatterij te gebruiken. Loodzuurbatterijen hebben namelijk een kortere levensduur en brengen vaak hoge onderhoudskosten met zich mee.

  • Lithium-ionbatterijen worden steeds populairder als thuisbatterijen vanwege hun hoge energiedichtheid, lange levensduur en lage onderhoudskosten. Ze kunnen herhaaldelijk worden opgeladen en ontladen zonder capaciteitsverlies, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in energieopslagsystemen voor thuis. Deze batterijen zijn wel duurder dan de loodzuurbatterijen.

  • Zoutwaterbatterijen zijn een populair alternatief voor de traditionele lithium-ionbatterijen. Aangezien ze geen giftige of brandbare materialen bevatten, is één van de belangrijkste voordelen hun veiligheid. Bovendien hebben ze een langere levensduur dan veel andere soorten batterijen en kunnen ze ook worden gerecycleerd. Zoutwaterbatterijen hebben echter ook een aantal nadelen. Zo zijn ze minder efficiënt dan de lithium-ionbatterijen en hebben ze meer ruimte nodig om dezelfde hoeveelheid energie op te slaan. Hierdoor zijn ze minder geschikt als thuisbatterij in kleine(re) woningen.

Premies

Om de investering in een thuisbatterij aantrekkelijker te maken zijn er premies te verkrijgen.

Thuisbatterijen werken optimaal samen met

Zonnepanelen

Warmtepompen

Vloerverwarming

Optimaliseer het gebruik van jouw thuisbatterijen door ze te combineren met zonnepanelen, warmtepompen en vloerverwarming. Zonnepanelen laden de batterijen op met overtollige energie, die je later op piekmomenten kan gebruiken. De thuisbatterijen leveren vervolgens energie aan de warmtepompen en vloerverwarming, waardoor je op een efficiënte manier je woning kan verwarmen.

De voordelen van een thuisbatterij

Flexibiliteit

Met een thuisbatterij heb je de flexibiliteit om energie op te slaan en te gebruiken op momenten die voor jou het meest gunstig zijn.

Duurzaamheid

Door een thuisbatterij te combineren met zonnepanelen, kan je jouw eigen groene stroom optimaal benutten. Dit draagt bij aan een duurzamere toekomst en vermindert je CO₂-voetafdruk.

Kostenbesparend

Door gebruik te maken van een thuisbatterij kun je jouw energieverbruik optimaliseren en elektriciteitskosten verminderen. Je kunt goedkopere elektriciteit opslaan en gebruiken tijdens piekuren, wanneer de tarieven hoger zijn.

Veelgestelde vragen rond thuisbatterijen

Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?2023-07-13T09:43:11+02:00

De gemiddelde levensduur van een thuisbatterij varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het type batterij en het gebruik. Over het algemeen hebben thuisbatterijen een geschatte levensduur van 10 tot 15 jaar.

Kan ik mijn bestaande zonnepanelen aansluiten op een thuisbatterij?2023-07-13T09:42:31+02:00

Ja, een thuisbatterijsysteem kan geïntegreerd worden met bestaande zonnepanelen. We raden wel aan om samen met onze installateurs te bekijken of je bestaande zonnepanelen compatibel zijn met de thuisbatterij die je wilt installeren.

Hoeveel energie kan een thuisbatterij opslaan?2023-07-13T09:41:23+02:00

De hoeveelheid energie die een thuisbatterij kan opslaan, varieert afhankelijk van het model en de capaciteit van de batterij. Het is belangrijk om jouw eigen energiebehoefte in kaart te brengen bij het bepalen van de juiste capaciteit van de thuisbatterij. Onze experts helpen je graag om samen met jou die berekening te maken.

Heb je een vraag over onze diensten?

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ga naar de bovenkant