VERLICHTING

Oude verlichting verbruikt meer dan nodig en is "laaghangend fruit" wanneer we spreken over energiebesparing.

LED-verlichting is superieur ten opzichte van al zijn voorgangers met een verbruik dat veel lager ligt dan traditionele verlichting en een levensduur van enkele tientallen jaren.

Je hebt "retro-fit" LED verlichting waarbij bestaande lampen in een armatuur worden vervangen door een LED-versie of je kan kiezen voor een armatuur met onmiddellijk een LED-lamp ingebouwd. Zo een armatuur met ingebouwde LED-lamp heeft nóg een beter rendement en een langere levensduur dan de "retro-fit" versie.

Een belangrijke overweging bij LED verlichting is de keuze van kleurtemperatuur voor de witte LED's. Deze gaat van heel warm wit tot zeer koud wit.

 

LED verlichting is niet enkel in het wit verkrijgbaar, zo is het ook mogelijk een kleur naar wens in te stellen met RGB, RGBW of RGBWA LED verlichting. De afkortingen verwijzen naar Rood, Groen, Blauw, Wit en Amber.  

Wanneer je het hebt over LED-verlichting moet je het ook hebben over LED-strips. De strips laten zich zowat overal op- en inbouwen zoals bijvoorbeeld een trapleuning, mooi verzonken in een muur of als pendel. De enigste grens hierbij is de creativiteit.

Om onze klanten een zo compleet mogelijke service te kunnen bieden werken wij samen met enkele professionele licht-creatievelingen die jouw project een niveau hoger kunnen tillen. 

rescert-gecertificeerd.png
LED verlichting
Zuinige verlichting

De zuinigste verlichting is de verlichting die niet onnodig blijft branden. Met een slimme inzet van bewegings- en aanwezigheidsmelders kan dit probleem verholpen worden.

In een huis met een domotica-systeem kan je ook opteren voor een alles-uit knop of timers die het licht vanzelf uitschakelen na een bepaalde tijd of wanneer er geen beweging kan gedetecteerd worden.

1/5