BATTERIJEN

Thuisbatterijen zijn, met de invoering van de digitale teller, onmisbaar om zelfopgewekte elektriciteit met zonnepanelen optimaal aan het werk te zetten.

Daarnaast is er het aankomende nieuwe stroomtarief voor piekverbruikers. Dit werd in het leven geroepen om het risico op overbelaste netwerken te vermijden omdat we steeds meer en meer elektriciteit gaan verbruiken door de geplande electrificatie van de maatschappij. Batterijen zijn ideaal om deze piekverbruiken en eventuele stroomonderbrekingen te counteren.

Batterijen hebben een levensduur van 10 tot 20 jaar en zijn onderhoudsvrij. De groottes, voor een gemiddeld gezin, variëren van 2kWh tot 15kWh.

De batterijen worden, net zoals zonnepanelen, aangesloten op een omvormer. Op een hybride omvormer kunnen zowel zonnepalen als batterijen worden aangesloten. 

 

Bij bestaande zonnepaneelinstallaties is het mogelijk een aparte omvormer voor de batterijen te voorzien. Het nadeel hierbij is dat de stroom die van de zonnepalen komt twee maal moet passeren langs een omvormer om de batterijen te bereiken. Dit brengt een extra verlies aan energie met zich mee.

rescert-gecertificeerd.png
Thuisbatterijen LG

Wanneer je thuisbatterij volledig opgeladen is, wordt de opgewekte zonne-energie die je niet onmiddellijk verbruikt terug het net opgestuurd. Om dit zo veel mogelijk tegen te gaan kan je jouw elektriciteit slim aan het werk zetten.

Zo kan je, in tijden van "overproductie",  jouw elektrische boiler of warmtepompboiler aan het werk zetten, de auto opladen of "de was" doen. 

Premies!!!

Om de investering in thuisbatterijen aantrekkelijker te maken zijn er premies te verkrijgen. Meer info vind je hier terug.

1/3