LAADPALEN

Heb je een elektrische auto of plan je de aanschaf ervan? Dan is een laadpaal of laadstation onontbeerlijk wanneer je thuis, de batterij van je auto, snel wil opladen.

Niet enkel het vermogen van de laadpaal is belangrijk, maar ook het traject die jouw elektriciteit, via het verdeelbord, aflegt tot aan de laadpaal, verdient de nodige aandacht.

Wanneer een laadpaal wordt gebruikt voor meerdere auto's op te laden, en je wil kunnen nagaan hoeveel elke auto precies laadt, dan kan je opteren voor een geconnecteerde laadpaal. Deze zorgt ervoor dat alle laadbeurten geregistreerd kunnen worden per auto.

Handig wanneer je laadpalen wil delen, laadbeurten factureren of een publieke laadpaal ter beschikking wil stellen.

Wanneer je wil laden met een hoog vermogen of met een beperkt beschikbaar vermogen dan kan een laadpaal worden voorzien van "load balancing". De snelheid waarmee de auto opgeladen wordt zal dan afhankelijk zijn van het momenteel beschikbare vermogen.

rescert-gecertificeerd.png
Elektrische wagen opladen met een laadpaal

Om het gebruik van jouw zelf opgewekte stroom met zonnepanelen en batterijen te optimaliseren, is het mogelijk het opladen van jouw elektrische wagen slim te laten verlopen.

Elektrische wagens waarvan de batterij dienst kan doen als thuisbatterij zijn nog dun bezaaid. We verwachten dat dit in de nabije toekomst gemeengoed zal worden.

1/3